دوره 5، شماره 3 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 138-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sotoudeh E, Abedian Kenari A, Khodabandeh S, Oujifard A. Histological and fatty acids changes in Caspian salmon (SalmotruttacaspiusKessler, 1877) fed diets with different levels of vitamins E and highly unsaturated fatty acids (HUFA). J. Aqua. Eco 2016; 5 (3) :124-138
URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-131-fa.html
ستوده ابراهیم، عابدیان کناری عبدالمحمد، خدابنده صابر، اوجی فرد امین. تغییرات بافت شناسی دستگاه گوارش و ترکیب اسیدهای چرب ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) در اثر تغذیه با سطوح مختلف اسیدهای چرب ضروری EPA وDHA و ویتامین E جیره. مجله بوم شناسی آبزیان. 1394; 5 (3) :124-138

URL: http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-131-fa.html


چکیده:   (6690 مشاهده)

در این بررسی اثر ترکیبی مقادیر مختلف اسیدهای چرب ضروری n-3 HUFA و آلفا-توکوفرول جیره بر تغییرات بافتی روده و زوائد پیلوریک ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) با میانگین وزن اولیه 25 ± 600 (میلی¬گرم) پس از 10 هفته بررسی شد. شش جیره حاوی سه نسبت اسیدهای چرب n-3 DHA به EPA به ترتیب 1 به 5/0 (پایین)، 2 به 1 (متوسط) و 4 به 2 (بالا) در 100 گرم جیره و هر یک از این مقادیر با یکی از سطوح 300 (پایین) و 1000 (بالا) میلی‌گرم ویتامین E در کیلوگرم جیره تهیه شد. نتایج این مطالعه نشان داد افزایش ویتامین E جیره موجب افزایش اسیدهای چرب بلند زنجیره به ویژه در سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA در چربی¬های قطبی می‌گردد. بررسی بافت شناسی روده ابتدایی و زوائد پیلوریک نشان داد در سطح پایین اسیدهای چرب n-3 HUFA میانگین طول انتروسیت¬ها در این دو بخش تفاوت معنی¬داری ندارد اما در تیمارهای تغذیه شده با سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA ارتفاع انتروسیت ها بیشتر بود )05/0<(P. در مجموع نتایج مطالعه حاضر نشان داد افزایش همزمان اسیدهای چرب n-3 HUFA و ویتامین جیره موجب افزایش اسیدهای چرب بلند زنجیره به ویژه در سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA می‌گردد که این اسیدهای چرب تأثیرات مفیدی در افزایش رشد و سلامتی این ماهی ایفا می¬نماید.

متن کامل [PDF 1023 kb]   (2582 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
انتشار: 1394/12/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‌شناسی آبزیان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Aquatic Ecology

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)